Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma İşlemi (Bleaching)

Kahve, çay, kırmızı şarap ve sigara gibi yaygın olarak tükettiğimiz bir takım şeyler nedeniyle dişlerin doğal beyazlığı ve parlaklığı zamanla azalır, dişler renk değiştirir ve lekelenir. Diş beyazlatma işleminin amacı, dişlerinizi doğal, beyaz rengine geri döndürmektir. Ayrıca size gurur duyduğunuz parlaklık ve sağlıklı bir gülüşü tekrar kazandırmaktır. Profesyonel bleaching işlemi zor olan beyazlatmayı bir saat içinde başarabilir. Teknolojideki ilerlemeler ile diş beyazlatma işlemi (bleaching) artık çok daha hızlı ve rahat yapılabilmektedir. Antalya ilinde bulunan diş polikliniğimizde son teknoloji diş beyazlatma işlemi ekipmanları ile hem güvenli hem de mükemmel ve uzun süreli sonuçları sizlere garanti edebiliyoruz.

 Mevcut diş renginizi sekiz renge kadar daha açık hale getirtebilirsiniz. Size beyaz rengin farklı tonlarından oluşan renk kartelamızı sunuyoruz ve dişlerinizde görmek istediğiniz beyazın tonunu birlikte kararlaştırıyoruz.

Diş Beyazlatma İşlemi Nedir?

Bleaching

Diş beyazlatma işlemi (bleaching); diş hekimliğinde kullanılan özel jeller yardımıyla dişin mine ve dentin tabakasına işlemiş olan renklenmelerin giderilmesi işlemidir. Kendi dişinizin rengi 2 ile 8 ton arası diş beyazlatma işlemi ile açılmaktadır. Bleaching, hastalarımızın dişlerinin renginden memnun olmadığı durumlarda yaptığımız bir işlemdir.

Dişlerimizin üzerinde diş minesinden dentin tabakasına kadar ulaşan dikey kanallar mevcuttur. Diş beyazlatma jelleri bu kanallar aracılığıyla içeri girerek dentin tabakasının rengini açmaktadır. Dolayısıyla bleaching işleminin dişlere hiçbir zararı yoktur. Dişlerin üzerinde her hangi bir aşındırma ya da diş minesinden katman kaldırma gibi bir durum söz konusu değildir. Bu renk açma işlemi hidrojen peroksit ve karbamit peroksit kimyasalları ile gerçekleşir. Diş ağartma olarak bilinen bleaching yöntemiyle dişin orijinal rengi 2-8 ton arası açılmaktadır.

Bleaching sadece lekelerin giderilmesi değildir. Dişleri temizlemek için aslında 2 yöntem vardır. Biri diş taşı temizliği ve polisaj denilen lekelerin, kalıntıların kaldırılmasıdır. Diğeri de bleaching denilen diş beyazlatma uygulamalarıdır.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Diş Beyazlatma Antalya

Uygulama olarak diş beyazlatma işlemi, ofis tipi ve ev tipi yöntemleri olarak 2’ye ayrılmaktadır.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma İşlemi

Ofis tipi sadece diş hekimlerinin uygulayabildiği bir diş beyazlatma yöntemidir. Bu yöntemde kullanılan ilaçların konsantrasyonu daha yüksektir. Mavi ışıkla veya lazerle o ilacı aktive ederiz. Ofis tipi beyazlatmanın led ışıkla aktive olan ve led ışıksız aktive olan 2 türlü uygulama yöntemi vardır. Her ikisinin de sonucu ve amacı aynıdır. Bu iki yönetimi ayıran sebep endikasyonlarıdır. Dişleri hassas olan kişilerde led ışıksız yöntemi tercih etmekteyiz. Led ışıklı yöntemi diş hassasiyeti olmayan herkese tercih ediyoruz.

Lazerle Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Yapılır ve Ne Kadar Sürer?

Lazerle diş beyazlatma işlemi (Bleaching) öncesi ağıza takılalan apareyler yardımıyla yumuşak dokuların dişlerden uzaklaştırılmasını sağlarız. Bu işlemin ardından beyazlatıcı ajanların olası diş etine sızmasını önlemek için diş etine ışıkla sertleşen sıvı formda bariyerleri uygularız. Son olarak dişlerin yüzeylerine beyazlatıcı ajanları uygular ve özel bir ışıkla seans başına 15 dakika bekleriz. 3 seans olarak uyguladığımız ve toplam 45 dakika süren bleaching işlemi ile istenilen sonuca kavuşmuş oluyoruz.

Ev Tipi Diş Beyazlatma İşlemi

Ev tipi diş beyazlatma işlemi, hastaya hekim tarafından verilen jellerin evde uygulanmasıyla yapılan bir beyazlatma yöntemidir. Öncelikle kişiden bir ölçü alır ve bu ölçülere göre kişiye özel şeffaf plak hazırlarız. Kişi bu plak içerisine hekimin vermiş olduğu jeli uygular. Jel sürülen plaklar günde 2 ila 6 saat arasında takılmalıdır. Bu işlem istenilen beyazlatma tonuna ulaşılıncaya kadar ortalama 2 hafta sürmektedir.

Ofis Tipi ve Ev Tipi Diş Beyazlatma Arasındaki Fark Nedir?

Ofis tipi ve ev tipi diş beyazlatmanın en temel farklılığı süredir. Ev tipi beyazlatma yaklaşık 2 hafta gibi uzun bir zaman almaktadır. Ofis tipi beyazlatma ise 45 dakika ila 1 saat süren bir işlemdir. Hastamız polikliniğimize gelir, beyazlatma işlemini yaparız ve süreç kısa bir süre içerisinde tamamlanmış olur.

Diş Beyazlatma İşlemi Kimlere Uygulanabilir?

Antalya Diş Beyazlatma

18 yaş üstü olup mine dokusunda herhangi bir hasar bulunmayan ve diş yüzeylerindeki çatlaklardan dolayı aşırı bir diş hassasiyeti olmayan herkese bleaching işlemi uygulanabilir. Ayrıca lamine kaplama veya porselen, zirkonyum diş gibi protez dişlerde beyazlatma uygulanamaz. Dolayısıyla beyazlatma işlemi sadece kişinin kendi doğal dişleri için uygulanabilen bir işlemdir. 

Diş Beyazlatma İşlemi Ne Kadar Kalıcıdır?

Antalya Döşemealtı Diş Beyazlatma

Beyazlatma yapıldıktan kalıcılığı ortalama 2 senedir. Ancak bu tabiî ki kişiden kişiye değişir. Bu süre kişinin sabah ve akşam olarak ağız temizliğine dikkat etmesine ve 6 aylık periyotlarla diş taşı temizliği yaptırmasına bağlıdır.

Eğer puro içiyorsanız, kırmızı şarap çok tüketiyorsanız, ağız bakımınız yetersiz ve diş taşı temizliğine de düzenli olarak gitmiyorsanız bu süre 1 seneye inecektir. Bu 1 sene sonrasında tekrar bir bleaching uygulaması gereksinimi doğacaktır.

Bleaching İşlemi Sırasında ve Sonrasında Ağrı Olur Mu?

Antalya Diş Beyazlatma Döşemealtı

Bleaching işlemi sırasında ve sonrasında bir ağrı söz konusu değildir. Ancak dişlerde hassasiyet görünebilmektedir. Hem işlem sırasında hem de aynı gece yatana kadar dondurma yerken dişinizde oluşan hassasiyet gibi bir hassasiyet ara ara hissedilebilir. Ama bu kişiden kişiye değişen bir durumdur. Çoğu kişi hiçbir hassasiyet yaşamazken, bazı kişiler bu hassasiyeti hissetmektedirler. Ertesi gün dişlerdeki bu hassasiyet kaybolacaktır.

Bleaching İşlemi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bleaching Antalya

Kırmızı şarap, puro, sigara, çilek, havuç ve salçalı yemekler gibi dişi renklendirebilecek şeyler en az 48 saat yasaktır. Ancak ilk 2 hafta boyunca çok dikkat edilmesi gerekir. Verdiğimiz diş macunu ile bu 2 hafta içerisinde renk verici yenilen ve içilenler sonrasında hemen dişlerin fırçalanması gerekir. Bu öneri gerçekten çok önemlidir. Bu dönemde dişler renklere karşı çok hassastır. Siz dişe hangi rengi uygularsanız o rengi kolayca alacaktır. Ayrıca ilk birkaç gün aşırı sıcak ve soğuk yiyecek ve içeceklerden kaçınmanız gerekir.

Diş Beyazlatma İşlemi Zararlı Mı?

Son yapılan araştırmalara göre bleaching işleminin dişlere herhangi bir zararı olmadığı kanıtlanmıştır

Diş Beyazlatma İşlemi Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Diş beyazlatma işlemi hakkında en çok duyulan ve hiç yapılmaması gereken uygulama dişleri karbonat ile fırçalamaktır. Bu uygulama diş minenize aşırı derecede zarar veren ve kaçınılması gereken bir uygulamadır. Bu işlem ile ilk önce dişler beyaz gibi görünmektedir. Ancak daha sonrasında tam tersi etki yaparak dişler çok daha kolay rengini kaybedecektir.

Diş minesine bir kere zarar verdiğiniz ve aşındırdığınız zaman dişler aşınıp pürüzsüzleştiği için daha kolay leke kapacaktır. Dolayısıyla dişler karbonatla fırçalama sonrasında çok daha kolay sararacaktır. Ardından bir kısır döngüye girip bu işlemi tekrar uygulamak isteyecek ve diş minenizi daha da aşındıracaksınız. Sonunda dişler çok fazla zarar görüp ve dişleriniz sıcağa ve soğuğa çok hassaslaşacaklardır. Bu yüzden karbonatla diş fırçalama işlemini kesinlikle yapmayınız.

Diğer yapılmaması gerekenler arasında ise marketlerden alınan beyazlatma macunları ve eczanelerden alınan beyazlatma kitleri bulunmaktadır. Evde gece takıp yatabileceğiniz beyazlatma ajanlarını kesinlikle önermiyoruz. Çünkü bu ajanlar yandan diş etlerine ve dokularınıza geçmektedir.

Ayrıca gece yutkunulduğu için bu ajanları kişiler yutabilmektedir. Dolayısıyla bu ajanların sağlığa daha fazla zarar verici etkisi olmaktadır. Bu sebeplerden dolayı evde takıp yatacağınız beyazlatma ajanlarını kesinlikle kullanmayınız.

Diş beyazlatıcı macunlarının ise ton açma özelliği yoktur. Macunlar en fazla lekeyi biraz alır ancak kalıcı bir beyazlatma sağlamazlar. Şunu da söylemek gerekir ki, beyazlatıcı macunları asla normal diş macunları gibi düzenli kullanmayınız. Çünkü içerisinde aşındırıcı maddeler vardır. Düzenli kullanıldığında diş minenize zarar verirsiniz. Bu yüzden ara ara normal bir macunla değiştirerek kullanmanızı tavsiye ederiz.

Tanıtım Videomuz

Videomuzu izleyerek Adalya diş polikliniği hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Adalya Antalya Döşemealtı Diş Polikliniği

Ücretsiz muayene randevunuzu oluşturarak tedavileriniz için en doğru teşhisi öğrenin.

Sohbete Başlayın
Merhaba,
Detaylı Bilgi ve Randevu Almak için Hemen WhatsApp Üzerinden İletişime Geçebilirsiniz.